60 de copii și 10 adulți din comuna Bulz au învățat cum să depoziteze, colecteze și recicleze eficient deșeurile în cadrul unui proiect derulat de Asociația Unanimis și finanțat prin Direcția de Dezvoltare și Implemntare Proiecte Bihor.

În cadrul proiectului au fost susținute prezentări cu teme axate pe reciclare și protecția mediului. Ovidiu Secară și Gabriel Bonaciu reprezentanții Asociației Unanimis au vorbit, pe rând, despre recipientele în care trebuie depozitate deșeurile, dar și despre modul în care pot fi valorificate resturile biodegradabile. ,,Proiectul urmărește implicarea tinerilor și adulților în activități de protecția mediului și însușirea mai multor cunoștințe privind precolectarea, colectarea selectivă, reciclarea, depozitarea și valorificarea deșeurilor, precum și responsabilizarea comunității locale privind viitorul sistem de management integrat al deșeurilor din județul Bihor”, a apreciat Ovidiu Secară, președintele Asociației Unanimis.

,,Educație ecologică pentru tineri, principii de colectare selectivă și reciclare eficientă” are ca scop informarea asupra importanței colectării selective și reciclării deșeurilor precum și îmbunătătirea comportamentului tinerilor, a agenților economici și a membrilor unității administrativ teritoriale în vederea susținerii sistemului de management integrat a deșeurilor în județul Bihor. Proiectul s-a derulat în parteneriat cu Administrația Parcului Natural Apuseni și este finanțat de Direcția de Dezvoltare și Implemntare Proiecte Bihor.