Miercuri seara, poliţiştii de frontieră din Borş au observat, pe sensul de ieșire din țară, trei persoane care se deplasau pe jos, pe lângă camioanele ce staţionau pentru efectuarea controlului de frontieră, încercând astfel să iasă ilegal din ţară.

Autoritățile au depistat un bărbat care a încercat să o scoată ilegal din ţară pe fiica sa, o minoră în vârstă de 17 ani, şi pe copilul acesteia, în vârstă de 2 ani. Cei trei se deplasau pe jos, printre mijloacele de transport ce staţionau la controlul de frontieră. Imediat, polițiștii au acționat pentru identificarea acestora şi i-au condus la sediul sectorului pentru cercetări. ,,În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba despre un cetăţean român, în vârstă de 49 de ani, din judeţul Bihor, care încerca să o scoată ilegal din ţară pe fiica sa, minoră, în vârstă de 17 ani, şi pe fiica acesteia, nepoata lui, în vârstă de 2 ani. Bărbatul a declarat că a recurs la această metodă deoarece fetiţa nu poseda documente de călătorie, iar tatăl acesteia nu era de acord ca ea să plece din ţară. Aceştia intenţionau să ajungă în Franţa, unde bunicul îşi are domiciliul”, anunță autoritățile de frontieră bihorene.

În cauză s-au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.