Asociația Mugurel a lansat, în luna septembrie, proiectul ,,Moștenitori de tradiții românești”, program ce se va derula pe toată perioada lunii noiembrie, cu sprijinul Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte Bihor.

Începerea anului școlar a fost marcată de către Grădiniţa cu program prelungit nr. 30 din Oradea printr-un proiect generos, ce va aduce beneficii întregii comunități. Asociația Mugurel își doreşte cultivarea dragostei şi respectului pentru tradiţiile, obiceiurile şi folclorul românesc, și receptarea frumosului din arta populară prin organizarea unui festival. ,,În contextul actual al fenomenului globalizării mondiale este mai important ca niciodată ca valorile naţionale să fie cunoscute, păstrate, protejate și transmise nealterate noilor generații”, a declarat Georgeta Bara, director al grădiniței. Asociația Mugurel a fost constituită în vederea sprijinirii activităților educative și extracurriculare ale grădiniței, unitate care și-a propus în planurile sale de dezvoltare instituțională ținta strategică ce vizează valorificarea și promovarea tradițiilor populare la nivelul ciclului preșcolar.

,,Prin acest proiect ne propunem să desfășurăm activități de promovare a folclorului și a portului popular, să prezentăm dansuri populare în cadrul mai multor evenimente, dar și să organizăm Festivalul dansului și portului popular, în cadrul căruia să se prezinte dansuri, obiceiuri populare și port popular din diferite zone ale țării prin intermediul preșcolarilor din instituțiile partenere”, a declarat Georgeta Bara, coordonatorul de proiect.

Festivalului dansului și portului popular va fi organizat pe 28 noiembrie, în Sala „Florica Ungur” din Oradea.