Anunțată încă de săptămâna trecută, ședința ordinară a lunii noiembrie, programată pentru dimineața zilei de marți la Consiliul Județean, nu s-a mai ținut din lipsă de cvorum. În sală au fost prezenți doar consilierii PSD – UDMR – ALDE.

Programată inițial pentru ora 11, ședința ordinară a fost amânată cu mai bine de o oră din cauza unei videoconferințe a Prefecturii. În sala mare însă, președintele Pásztor Sándor a anunțat că ședința nu poate începe. ,,Avem 17 consilieri prezenți și 17 absenți. Ședința ordinară nu are cvorum și anunț închiderea acesteia”, a spus președintele Consiliului Județean. Deși a fost anunțată cu 5 zile înainte de avea loc, întocmai cum prevede legea, consilierii PNL nu s-au prezentat. ,,Domnul Ionel Avrigeanu afirma luna trecută că grupul PNL va participa la toate ședințele ordinare, nu și la cele extraordinare. Atitudinea dânșilor obligă conducerea Consiliului Județean să ia măsuri disciplinare în cazul în care absentează. Vom înainta o adresă prin care solicităm să motiveze cele 8 absențe”, a spus vicepreședintele Ioan Mang.

Drumul Apusenilor, în așteptate; Proiectul Strategic, în evaluare

Printre proiectele cele mai importante care necesitau voturile consilierilor se numără cel al reabilitării unei porțiuni a drumului Apusenilor. Pentru acest proiect, 30 de milioane lei ar trebui să ajungă la Consiliului Județean. De asemenea, prin programul PNDL, pentru reabilitarea și modernizarea drumul Sâmbăta-Roșia județul Bihor ar fi benficiat de aproximativ 20 milioane euro. În ceea ce privește Proiectul Strategic al Județului, proiect ce a fost depus fără completări, fără posibilitatea de a fi votat în ședințele de la care au absentat consilierii liberali, acesta se află în evaluare. ,,Semnalele nu sunt pozitive”, a precizat președintele Consiliului Județean Bihor. În așteptare este proiectul de hotărâre privind validarea următorului consilier aflat pe lista PSD Bihor. De mai bine de o lună, Adrian Szatmari nu este validat în funcție, după ce Anei Maria Tiron i-a fost retras sprijinul politic.

Următoarea ședință ordinară a fost anunțată pentru săptămâna viitoare.