Asociația Piticot a desfășurat, vineri, prima activitate din cadrul proiectului – concurs Copacul ,,COLECȚIONAR” Urban, în localitatea bihoreană Ineu, la KingsLand. Proiectul este finanțat prin programul anual de finanțare nerambursabilă al Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte Bihor.

Scopul proiectului este integrarea obiectivelor de dezvoltare locală în conceptul conștientizării ecologice a comunității orășenești prin implicarea elevilor de liceu și a cadrelor didactice, precum și a cadrelor didactice universitare din cadrul Facultății de Protecția Mediului. Proiectul contribuie la creșterea interesului cadrelor didactice universitare și preuniversitare pentru activități de voluntariat privind protecția mediului, realizând astfel un model de conduită ecologică pentru elevi.

 

 

 

Asociația Piticot a dat startul proiectului cu impact deosebit în mediul educațional din județul Bihor. Elevii de liceu de la 8 instituții școlare (L.T. ,,Aurel Lazar”, Liceul ,,Don Orione”, C.N. ,,Mihai Eminescu”, C.N. ,,Emanuil Gojdu”, C.N. ,,Iosif Vulcan”, C.Teh. ,,Canstantin Brâncuși”, C.E. ,,Partenie Cosma” și L.T. ,,Onisfor Ghibu’) au plantat 400 de puieți de stejar roșii în Ineu, la KingsLand. De asemenea, aceștia au susținut referatele realizate pe tematici de Ecologie și Protecție a mediul în fața comisiei formată din cadre universitare de la Facultatea de Protecția Mediului Oradea.

,,Mulțumim tuturor cadrelor didactice prezente la eveniment, oamenilor care s-au implicat în realizarea acestui proiect, precum și domnului Decan al Facultații de Protecția Mediului si directorului departamentului de Ingineria Mediului pentru cuvintele adresate elevilor. Totodată, aducem mulțumiri domnului ing. Crainic Ghiță, șef lucrări în cadrul departamentului de Silvicultură, pentru donarea puieților și pentru participarea la acțiunea de plantare, alături de elevi”, a declarat Catrinar Lavinia, președintele Asociației Piticot.

Festivitatea de Premiere va avea loc sâmbătă, începând cu ora 12:00, în Piața Unirii Oradea. Cu acest prilej elevii participanți vor realiza un Copac ,,COLECȚIONAR” Urban din deșeuri reciclabile. Premiile oferite, pentru fiecare membru al echipei, sunt: Locul 1 – Biciclete; Locul 2 – Trotinete; Locul 3 – Cort Camping, și diplome de participare.