Vineri, după-amiază, Filarmonica de Stat a găzduit, unul dintre cele mai importante evenimente ale toamnei. Fundația Comunitară Oradea a inițiat ambițiosul proiect 11even Experiences. Ediția din acest an, cea cu numărul VI-a ediție a fost organizată cu sprijinul Consiliului Județean prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte Bihor.

Cu Mihaela Tatu în calitate de moderator, ediția din acest an a evenimentul 11evenExperiences s-a derulat sub motto-ul “Transform your life”. Despre eșec, provocări și felul în care astfel de experiențe le-au influențat viața, au vorbit 11 persoane. Povestile s-au așezat asemeni unui puzzle pentru a crea imaginea menită să îndemne la o transformare a sinelui. Mai mult sau mai puțin cunoscuți publicului, cei care au urcat pe scenă, vineri seara, au dezvăluit momentele de cotitură prin care au trecut. Sute de persoane au asistat la evenimentul organizat de Fundația Comunitară Oradea, un eveniment ce și-a propus să încurajeze creșterea personală a membrilor comunității în care acționează. Scopul este de a arăta, prin discursurile de 11 minute ale celor 11 invitați, că trebuie și putem fi încrezători în propriile forțe, înțelegând că toate resursele există deja în noi pentru a deveni cine ne dorim să fim, atât la nivel personal, cât și profesional. ,,În cadrul evenimentului aducem în același spațiu 11 oameni care au trecut prin experiențe deosebite ce merită împărtășite la nivelul publicului larg bihorean, aflat în căutare de exemple practice și relevante pentru dezvoltarea personală și profesională”, a precizat Claudia Abrudan reprezentant al Fundației Comunitară Oradea.

Una din cele 11 povești de viață propuse publicului a fost cea a lui Lucian Mîndruţă. Acesta a vorbit despre perioada în care era prezentator, dar și despre cum realitatea de a fi devenit șomer, l-a adus înapoi la jurnalism. “Eram pe un iaht ancorat în faţa insulei lui Branson şi sună telefonul: Lucian, din martie n-o să mai prezinţi ştirile … Dintr-o dată n-am mai avut job, celebritate, televiziune, jurnal, iaht. Timp de doi ani, am trăit pe banii nevestei. Atunci am intrat pe Facebook şi am început să scriu, am început să scriu gratis. De fapt, când m-am făcut jurnalist am vrut să schimb lumea şi am ajuns din greşeală să mă umplu de bani din chestia asta. Dacă singurul lucru mişto din viaţa ta este cum să cheltui banii este greşit”, a spus Mîndruţă.

Printre cei care și-au împărtășit experiența de viață s-au aflat bihorenii Ligia Burtă, directorul Centrului de Transfuzii Oradea, Florica Bradu, Viorel Pașca, dar și Susana Pletea, Eli Lăslean, Cosmin Seleși, Cristina Bălan, Török Zsolt, Mirela Retegan și Vlad Voiculescu.