Membrii Asociației Shemaya au participat la întâlniri de informare și prevenire a faptelor antisociale, activități derulate în cadrului unui proiect finanțat de Consiliului Județean Bihor, prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte.

După ce au participat la întâlniri cu reprezentanții Inspectoratului Județean al Poliției Bihor, reprezentanții Asociației Shemaya, tineri și adolsecenți, au fost prezenți, în luna octombrie, la o întâlnire de informare și prevenire privind consumul de droguri. “Activitatea ,,Întâlnire de informare şi prevenire” a avut loc în Cetatea Oradea, iar în cadrul acesteia s-au purtat mai multe discuţii şi prezentări pe tema drogurilor şi consumului acestora, discuţii conduse de Călin Pop, reprezentant al Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog”, au precizat Camelia Bancse și Cosmin Crișan, reprezentanții asociației. Multe dintre discuțiile care au stârnit interesul adolescenților au vizat riscurile și efectele consumului de substanțe cu proprietăți psiho-active, denumite substanțe etnobotanice.

Viața după gratii nu este viață

În cadrul proiectului “Activități de responsabilizare a tinerilor”, mai mulți reprezentanți ai asociației au vizitat Penitenciarul Oradea. “La activitate au participat beneficiari ai organizației noastre, adolescenți cărora le-au fost prezentate și riscurileși consecințele săvârșirii unor fapte antisociale”, au transmis reprezentanții Asociației Shemaya. Proiectul organizației este finanțat de Consiliul Județean Bihor prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte. Organizația este activă din anul 2012 și dezvoltă programe de prevenire și conștientizare a tinerilor cu vârste între 14-17 ani, înscriși în sistemul de învățământ orădean.