Directorul Aeroportului Internațional Oradea și președintele Consiliului de Administrație au participat la o prezentare generală a soluțiilor finale de proiectare și execuție a noului terminal.

Potrivit reprezentanților UTI Grup, soluțiile vizează trei componente: terminalul nou, terminalul existent și delimitare parcări/drumuri. ,,Clădirea noului terminal va avea o suprafață de 2.915 metri patrați, înălțime de 7 metri și va fi dispusă pe un singur nivel. Este o compartimentare standard pentru un aeroport de asemenea dimensiuni”, spun reprezentanții UTI Grup. Noul terminal va deservi partea de pleccări pe rute interne. La terminalul deja existent se reconfigurează fluxul de pasageri. Vor exista două spații amenajate pentru check-in, aparat pentru scanare corporală, bagaje de mână și pentru bagaje de cală. La prezentare au participat și directorul Aeroportului, Gheorghe Pașc, dar și președintele Consiliului de Administrație, Bimbó Szuhai Tibor.

În această perioadă, constructorul lucrează la organizarea de șantier. Licitația pentru proiectarea și execuția obiectivului ,,Construire, extindere şi modernizare terminale de pasageri la Aeroportul Oradea” a fost câștigată de asocierea UTI Grup S.A.-Eldiclau S.R.L. Costurile investiției se ridică la 22 milioane lei, bani acoperiți în proporție de 75% din bugetul statului. Aeroportul Oradea a contractat un credit în valoare de 6,7 milioane lei (constribuție proprie ăn cadrul proiectului), garantat de Consiliului Județean Bihor.