Trupa Iosif Vulcan a Teatrului Regina Maria s-a întors la Oradea după un turneu de o săptămână în care a reușit să ridice în picioare atât publicul bucureștean, cât și pe cel craiovean.

Prima oprire a trupei orădene în cadrul turneului a fost la Festivalul Național de Teatru din București, unde a participat cu două spectacole: „Cafeneaua Pirandello”, care s-a jucat în data de 24 octombrie, la Sala Studio a Teatrului Național „I. L. Caragiale” și „Cabaretul Dada”, care a avut două reprezentații, în 25 și 26 octombrie, la Sala Liviu Ciulei a Teatrului Bulandra. ,,Ambele spectacole au fost primite cu entuziasm, reacțiile pozitive ale publicului concretizându-se în aplauze, iar ale spectatorilor avizați așternându-se pe hârtie”, a declarat Florina Dometi, secretarul literar al teatrului. ,,Succesul dobândit la București ne onorează și se așază în lungul șir de mărturii ale valorii culturale extraordinare pe care teatrul orădean o promovează nu numai pe plan local, ci și pe cel național”, a completat aceasta.

De la Festivalul Național de Teatru, Trupa Iosif Vulcan s-a îndreptat spre Craiova, unde a prezentat publicului musicalul „Scripcarul pe acoperiș”, în cadrul celei de a XV-a ediții a Festivalului Internațional „Elena Teodorini”. Festivalul organizat de Opera Română Craiova se desfășoară în perioada până în 12 noiembrie, iar Teatrul Regina Maria a fost singura trupă din programul de evenimente al sărbătorii muzicale craiovene ce nu s-a înscris în categoria teatrului liric. ,,A reușit, însă, să capteze până și atenția spectatorilor mai tineri, care au trăit cu emoție fiecare moment și au aplaudat frenetic după fiecare scenă”, a precizat Florina Dometi.