Elevii de a V-a de la Colegiul Național ,,Emanuil Gojdu”, dar și liceeni din clasele a X-a și a XI-a de la Liceul Teoretic ,,Ady Endre” din Oradea au vizitat Consiliul Județean Bihor, în cadrul programului ,,Școala altfel”.

Ziua de miercuri a fost una plină la Consiliul Județean Bihor. În decurs de câteva ore, instituția și-a schimbat conducerea de două ori. Funcția de președinte a fost, pe rând, ocupată de Vlad Rusu și Veres David. Primul, elev în clasa a V-a la Colegiul Național ,,Emanuil Gojdu” a vizitat Consiliul Județean Bihor în această dimineață, alături de colegii săi, în cadrul programului ,,Școala altfel”. Odată instalat în funcție, tânărul președinte și-a intrat rapid în atribuțiuni. ,,Domnilor și doamnelor consilieri am să vă rog să supunem la vot proiectul privind alocarea fondurilor pentru lucrările de deszăpezire”, și-a îndemnat colegii proaspătul președinte.

Județul Bihor este printre cele mai puternice din țară

Curioși din fire, micuții au solicitat informații cu privire la distribuirea locurilor în sala de ședințe. Mulți și-au dorit să afle unde sunt așezați reprezentanții presei, la ședințele de consiliu. De la ora 11, Consiliul Județean și-a schimbat, din nou, conducerea. Veres David, elev al Liceului Teoretic ,,Ady Endre”, a fost desemnat președinte, în cadrul aceluiași program. De data aceasta, din conducerea instituției au făcut parte un președinte, patru vicepreședinți și un secretar. Prezent la întâlnirea cu elevii, președintele Pásztor Sándor le-a vorbit acestora despre importanța instituției pe care o conduce, surse de finanțare, instituțiile subordonate și relația cu unitățile administrativ teritoriale. ,,Trebuie să știți că județul Bihor este între primele zece din țară. Este un județ care se află în plină dezvoltare, o demonstrează și instituțiile subordonate. Aeroportul din Oradea are o dezvoltare dinamică și a fost plasat pe primul loc într-un top international. Avem cursele spre Milano, Barcelona, Londra, Memmingen și de ieri, Düsseldorf. Avem curse spre București și astfel, acces rapid către alte destinații europene”, a precizat președintele Consiliului Județean Bihor.

Anul trecut, în cadrul programuluui ,,Școala altfel”, au vizitat Consiliul Județean Bihor elevii Colegiului Național Emanuil Gojdu”, Colegiului Tehnic ,,Mihai Viteazu” și ai Liceului Teoretic ,,Ady Endre”.