Asociația pentru Integrare Teritorială și Dezvoltare (ITD) a implementat, în perioada iunie-octombrie 2017, proiectul ,,Pas cu pas spre incluziune socială”, un program finanțat de Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte Bihor din cadrul Consiliului Județean Bihor.

În cadrul proiectului s-au desfășurat diverse activități socio-educative cu scopul de a îmbunătății integrarea socială a persoanelor defavorizate social din localitatea Tinca. Timp de două luni, în cadrul Centrului Social Multifuncțional Tinca a avut loc ,,Școala de Vară”, un program pentru 25 de copii proveniți din medii defavorizate social. Acesta a fost coordonat, pe bază de voluntariat, de două cadre didactice, care l-au structurat în săptămâni tematice. ,,40 de cadre didactice din Bihor au desfășurat activități educative, sportive și recreative cu copiii înscriși la program și zilnic, cei 25 de copii participanți la program au primit un pachet cu mâncare”, spune Lavinia Lazăr, managerul proiectului.

Tot în cadrul programului s-au organizat 5 întâlniri de informare a persoanelor adulte din comunitatea defavorizată. Întâlnirile cu diverși specialiști s-au desfășurat pe tematici legate de proiectarea bugetuluui familiei, planningul familial, importanța educației pentru copii, igiena personală și a locuinței, cartografierea comunității. Proiectul s-a încheiat la Căminul Cultural Tinca, unde cei 25 de copii au prezentat pe scenă o piesă de teatru la care și-au invitat și colegii de școală. La rândul lor, elevii au susținut o reprezentare artistică. Pentru reușita programului, Asociația pentru Integrare Teritorială și Dezvoltare a încheiat parteneriate cu Liceul Teoretic ,,Nicolae Jiga”, Gradinița cu Program Prelungit nr. 1 din Tinca, Grădinița cu Program Prelungit nr. 46, Scoala Gimnazială nr. 16 și Colegiul National ”Emanuil Gojdu” din Oradea.

Cei 25 de copii participanți la programul ,,Școala de Vară”, au primit din partea Asociației pentru Integrare Teritorială și Dezvoltare (ITD) un ghiozdan cu rechizite, cărți, o pereche de încălțăminte și un trening pentru orele de sport.