În urma demersurilor începute la sfârșitul lunii septembrie, prinde contur proiectul privind introducerea gazului în Tileagd și Săcueni, localități care vor găzdui parcurile industriale.

În acest sens, în cazul Parcului Industrial Tileagd a fost eliberat acordul de acces privind conectarea la conducta de transport gaze naturale Biharia-Aleșd. Potrivit celor mai noi informații, se va realiza un racord pe o lungime de aproximativ 2,5 km, cu o presiune nominală de 40 bar. Valoarea estimată pentru tariful de racordare este 646.500 lei (fără TVA). În momentul de față, conducerea Consiliului Județean face demersurile necesare pentru ca sumele necesare acestei investiții să fie susținute de instituție.

Investiții și la Săcueni

Pentru Parcul Industrial Săcueni a fost eliberată autorizația de executare a lucrărilor ,,Creșterea integrității conductei de gaze Săcueni Nord-Stație degazolinare Abrămuț”, ce va servi, totodată, ca bază pentru introducerea gazului în zonă. Aceasta presupune o investiție de aproximativ 1.5 milioane lei, care în urma discuțiilor va fi susținută de OMV Petrom S.A. și pe lângă deservirea parcului industrial, deschide oportunitatea introducerii gazului și pentru potențialii consumatori din oraș.

,,Rămâne o prioritate realizarea unei infrastructuri cât mai atrăgătoare pentru investitorii care doresc să lucreze în condiții optime și susținere maximă din partea autorităților județene”, a spus Pásztor Sándor, președintele Consiliului Județean Bihor.