Fundaţia Marah, în parteneriat cu Biserica Reformată din Marghita, va derula în perioada 2 – 3 noiembrie proiectul ,,Să nu uităm de semenii noştri”. Acest evenient este finanţat de Consiliul Judeţean Bihor prin Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte.

Pachetele compuse din alimente de bază şi produse de curăţenie vor fi distribuite către 50 de familii, prin iniţiativa fundaţiei Marah, care a aduna de-a lungul timpului în portofoliu organizarea a numeroase activităţi culturale şi sociale în Marghita şi în împrejurimile municipiului. Având în vedere că printre obictivele fundaţiei se regăseşte şi sprijinirea celor nevoiaşi, a luat naştere proiectul ,,Să nu uităm de semenii noştri”. ,,Prin acest proiect dorim să identificăm familiile care nu au o soartă prea fericită şi să le acordăm ajutoare care constă în produse alimentare, de curăţenie şi rechizite pentru cei mici”, a precizat Irénke Beáta Kovács, coordonator de proiect.

Acest proiect a luat ființă odată ce s-a stabilit că există o tendinţă de îmbătrânire a populaţiei, astfel încât o categorie vulnerabilă a societăţii o reprezintă vârstnicii şi familiile mari. ,,Aceste două categorii duc o luptă continuă pentru existenţa lor, şi vrem să le arătăm că nu sunt singuri şi ne pasă de ei”, a mai menţionat coordonatoarea proiectului. Succesul acţiunii va fi verificat prin tabelul de predare – preluare care va fi semnat de fiecare familie în parte.