Asociația Tineretului Voluntar, în parteneriat cu Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul”, Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia” și Colegiul Tehnic ,,Constantin Brâncuși” din Oradea au finalizat proiectul ,,Azi elev, mâine angajat”.

Proiectul s-a desfășurat în perioada 25 iulie – 20 octombrie la inițiativa Asociației Tineretului Voluntar. ,,Scopul proiectului a fost orientarea în carieră a 90 de elevi din anii terminali din cele 3 școli partenere. În final am ajuns ,,să orientăm” în viitoarea carieră peste 450 de elevi. Trebuie să îi determinăm să lucreze și mai important, să lucreze în țarp. În Oradea există locuri disponibile pentru ei”, a precizat Ramona Maghiar, coordonatorul proiectului.

Au învățat să se promoveze

Rezultatele proiectului se cuantifică în 26 de profesori diriginți formați în cadrul cursurilor de formare „Autocunoaștere și dezvoltare personală” care a avut loc în perioada 8 – 9 septembrie și „Consiliere și orientare în carieră” care a avut loc în perioada 9 – 10 septembrie 2017 la Pădurea Neagră. Acestea au avut ca durată 12 ore împărțite în 4 module. Cunoștințele dobândite au fost implementate în cele trei colegii partenere. Elevii au învățat de la proprii diriginți cum să își construiască elemente de marketing personal (CV, scrisoare de intenție, fișa postului) și cum să se comporte la un interviu pentru o viitoare angajare pe piața muncii. ,,Au fost plăcut surprinși. Scriau, greșeau, o luau de la început. A fost o experiență care cu certitudine îi va ajuta. Sunt diriginte la 24 de elevi și toți au participat la orele de implementare”, ne-a spus unul dintre profesorii formați în cadrul cursului finanțat de Consiliul Județean Bihor prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte.

În cadrul proiectului ,,Azi elev, mâine angajat” au participat 10 profesori și 194 elevi de la Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul”, 9 profesori și 151 elevi de la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia”, respectiv 7 profesori și 108 elevi de la Colegiul Tehnic ,,Constantin Brâncuși”.