Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria a participat, în perioada 4-14 octombrie, la două festivaluri din Brazilia: Festivalul Internațional Intercambio de Linguagens, de la Rio de Janeiro, și Festivalul Internațional de Teatru Bonecos de Canela.

Actorii s-au prezentat la cele două festivaluri cu spectacolul vizual și non-verbal „Gulliver”, care a înregistrat un succes extraordinar în cadrul manifestărilor artistice. ,,Spectactorii au putut să se bucure, fără să fie limitați de barierele lingvistice, de experiența unui proiect teatral inedit, realizat din îmbinarea teatrului clasic al animației păpușilor cu proiecțiile 3D stereoscopice”, a declarat Florina Dometi, secretar literar la Teatrul Regina Maria.

În fiecare dintre cele două orașe s-au ținut două reprezentații: la Rio de Janeiro în data de 7 și 8 octombrie, iar la Canela în data de 13 și 14, aceeaşi lună, spectacolul având în total peste 700 de spectatori, care i-au răsplătit pe actorii orădeni cu ropote de aplauze. Festivalul Internațional de Teatru Bonecos de Canela face parte din tradiția locală a orașului cu același nume, iar în organizarea acestuia se implică întreaga comunitate culturală. ,,Atmosfera primitoare a acestui spațiu a fost dublată de reacția publicului care a fost profund impresionat de inițiativa artistului Armand Richelet Kleinberg de a crea un video de prezentare 3D cu logo-urile festivalului, pe care l-a rulat înainte de începerea spectacolului Gulliver”, a mai spus Florina Dometi.

Participarea trupei orădene la aceste evenimente culturale pe continentul sud-american deschide un dialog interculturar care, speră Trupa Arcadia, se va concretiza în cât mai multe evenimente similare.