Vineri, la școala Gimnazială din comuna Bulz, se va desfășura, începând cu ora 12, proiectul ,,Educație ecologică pentru tineri, principii de colectare selectivă și reciclare eficientă”. Inițiatorul proiectului realizat cu sprijinul financiar al Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte Bihor este Asociația Unanimis.

Scopul proiectui este acela de a informa tinerii privind importanța colectării selective și reciclării deșeurilor. Inițiatorii activităților și-au propus să îmbunătățească și comportamentului agenților economici, dar și reprezentanții autorităților locale în vederea susținerii sistemului de management integrat a deșeurilor în județul Bihor. La acțiunea programată vineri vor particpa peste 50 de copii, cadre didactice și locuitori ai satelor ce aparțin de comuna Bulz. ,,Încă există comunități locale și primării care nu ştiu ce presupune colectarea selectivă a deşeurilor şi în prezent sunt destul de multe localităţi care nu au implementat acest sistem de colectare selectivă. În plus printre localnicii din mediul rural sintagama ”degeaba punem plasticul și hârtia separat de mizerie, că atunci când vine gunoiul după ele, le amestecă pe toate” descurajeză la nivel colectiv principiul colectării selective”, a spus Ovidiu Ioan Secară, președintele Asociației Unanimis.

Grupul ţintă sunt tinerii din cele trei comunități locale, iar beneficiari sunt membrii celor trei comunități locale, reprezentanți ai unităților administrativ teritoriale, agenții economici care activează în domeniul reciclării în județul Bihor și agenții economici care activează în zonă.