Mai mulți profesori din Spania, Italia, Ungaria, Grecia, Bulgaria și România, participanți la un proiect Erasmus, au fost primiți, marţi, de președintele Consiliului Județean Bihor.

Școala gimnazială Szacsvay Imre reprezintă România în cadrul programului Erasmus+, un program care există de 30 de ani. La debut s-a adresat, în mod exclusiv, studenților, dar în timp a reușit să înglobeze formarea profesională, educația școlară, educația adulților, tineretul și sportul. ,,În cadrul programului, școala Szacsvay Imre derulează proiectul <<Green skills for social agriculture>>, ce are ca obiectiv educaţia pentru o alimentaţie sănătoasă. Țările aplicante sunt Ungaria, Spania, Italia, Grecia, Bulgaria și România, spune Pásztor Gabriela, directorul instituției de învățământ.

În dimineața zilei de marţi, președintele Consiliului Județean Bihor a primit delegația formată din 26 de cadre didactice, participante în cadrul proiectului. ,,Ne bucurăm că sunteți aici. Școala Szacsvay a devenit un etalon al învățământului gimnazial în Oradea și suntem încântați că dumneavoastră sunteți oaspeți ai acestei instituții”, a spus Pásztor Sándor. Președintele Consiliului Județean a prezentat câteva date statistice privind situația socio – economică a județului, dar și obiectivele turistice din Bihor, după care a răspuns întrebărilor adresate de profesori.

Proiectul se derulează pe o perioadă de 2 ani (2016 – 2018). În luna martie a acestui an activitățile s-au derulat în Spania, între 23 – 26 octombrie acestea au loc în județul Bihor, pentru ca apoi să continue în Italia. Proiectul se va încheia în 2018, în Bulgaria.