Biblioteca Județeană ,,Gheorghe Șincai” Bihor găzduiește, în perioada 24 – 27 octombrie, o serie de evenimente culturale dedicate publicului larg.

Astfel, marți are loc, începând cu ora 12:00, vernisajul expoziţiei ,,CENTENAR Mărăşti – Mărăşeşti – Oituz”, organizat de Direcţia Judeţeană pentru Cultură Bihor. În cadrul evenimentului vor fi expuse 50 de fotografii cu mausoleele de la Mărăşti şi Soveja, cu casa din Târgul – Jiu în care s-a născut Ecaterina Teodoroiu şi cu monumentul înălţat în locul în care, acum 100 de ani, ,,Eroina de la Jiu” cădea în linia întâi, în fruntea plutonului pe care îl comanda. Vor mai fi expuse copiile unor hărţi militare ale principalelor bătăli din Primul Război Mondial, victorii care au creat premisele realizării Marii Uniri. Organizatorii au anunţat că evenimentul va fi urmat, în amfiteatrul de la etajul I, de prelegeri ale istoricilor Prof. Univ. Dr. Mihai Drecin, Grigore Bartoş şi Dr. Constantin Moşincat.

Un curs gratuit de învăţare a limbii germane pentru copii, nivel începător, va fi oferit miercuri, de la ora 17:00. La ,,Hallo, Kinder!” vor participa copii înscriși pe liste în primăvara acestui an. Cursul se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 şi 10 ani, care cunosc puţin sau deloc limba germană. Aceştia vor avea ocazia să acumuleze cunoştinţe de bază sau să îşi dezvolte cunoştinţele de limba germană prin intermediul dialogului, jocului, imaginilor şi poveştilor. Eveniment este unul cu desfășurare săptămânală.

Tot miercuri, la ora 18:00, va avea loc lansarea cărții „Călătorii în India”, de Dorin Chiș, și vernisajul expoziției de fotografie cu același nume. Cu această ocazie vor lua cuvântul, alături de autor, scriitorul Mircea Bradu, criticul de artă Ramona Novicov și Călin Venter.

Şirul evenimentelor continuă şi joi cu ,,Povestea de la ora 5”, ce permite participarea gratuită a copiilor, pe baza permisului de bibliotecă. Eveniment se desfășoară săptămânal. Prima zi înainte de weekend va fi marcată de lansarea cărții „Coșmaruri umblătoare”, scrisă de Remus Paul, când vor vorbi publicului Florin Ardelean și Dan Sîrbu, din partea Editurii Treira.