Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Bihor a organizat, sâmbăta trecută, la Roşia, un workshop cu tema ,,Posibilităţi de dezvoltare ale turismului în Ţara Beiuşului”.

La evenimentul organizat în cadrul Târgului de Toamnă au participat cei interesaţi de promovarea turistică a microregiunii Ţara Beiuşului. Și-au expus ideile reprezentanții Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Beiuş, ai CNIPT Nucet, Ovidiu Banda, primarul comunei Drăgăneşti, Anca Banda, referent în cadrul Casei de Cultură Beiuş, precum şi proprietari ai mai multor pensiuni din zonă. Pentru început, participanții au identificat mai mulţi factori care împiedică dezvoltarea unei idei concrete de turism în microregiune, printre care lipsa unei relații de colaborare între subiecţii implicaţi, imposibilitatea de a identifica locuri de cazare disponibile sau inexistenţa unor materiale care să le fie oferite turiştilor drept suport în experienţa lor turistică.

Soluții pemntru dezvoltare

Printre soluţiile conturate pentru a transforma Țara Beiuşului într-un punct de atracție turistică se numără conștientizarea uriașului potențial al locului, stabilirea unor puncte de informare turistică, o strategie coerentă sau realizarea unui calendar al evenimentelor de iarnă, respectiv de vară. ,,Ne dorim o mai bună comunicare și asociere a factorilor din turismului microregiunii Țara Beiușului, pensiuni, agenți economici, în vederea promovării turistice a zonei, calitate a serviciilor și creșterea numărului de turiști”, a declarat Adrian Dubere, şeful Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Bihor.

Workshop-ul pe tema ,,Posibilităţi de dezvoltare ale turismului în Ţara Beiuşului” s-a desfăşurat în cadrul Târgului de Toamnă din Beiuş, organizat de Consiliul Judeţean, cu scopul de a promova microregiunea ca zonă turistică.