Consiliul Județean Bihor organizează, în perioada 30 – 31 octombrie, conferința cu tema „Învâțământul profesional dual pe model german, șansa dezvoltării și industrializării județului Bihor”.

Întâlnirea de la Oradea a fost stabilită prin protocolul semnat cu prilejul vizitei președintelui CJ Bihor, Pásztor Sándor, la Düsseldorf. ,,Prin această înțelegere, partea germană oferă know – how gratuit în implementarea sistemului de școli profesionale duale în județul Bihor”, a precizat Hizo Zóltan. Încă de la începutul mandatului, președintele Pásztor a susținut înființarea de școli profesionale în sistem dual în cele trei regiuni ale județului unde sunt proiectate a funcționa parcuri industriale. Este vorba despre Tileagd, Săcueni și Beiuș

De asemenea, în premieră națională, vor fi puse bazele primului centru de instruire în sudură, suținut de un ONG al agenților economici în parteneriat cu societatea Parcuri Industriale Bihor. Invitații acestei conferințe sunt specialiști în învățământul dual din țară, dar și din străinătate. Potrivit organizatorilor, lucrările conferinței sunt preconizate a se desfășura între orele 9.00 și 12.50.