În cadrul proiectului „Reamenajarea locurilor de joacă pentru copii”, Consiliul Județean Bihor, prin Fundația „Euroregiunea Bihor – Hajdú – Bihar” Oradea, a finalizat reamenajarea a 11  locuri de joacă pentru copiii din județ.

Îmbunătățirea condițiilor de recreere pentru copiii și elevii din localitățile județului Bihor a continuat și în anul 2017. La mijlocul lunii octombrie, după trei luni de la debutul lucrărilor, Fundația „Euroregiunea Bihor – Hajdú – Bihar” a finalizat reamenajarea spațiilor de joacă în 11 locații, acestea fiind situate în 9 localități din județul Bihor.

„Scopul proiectului nostru a fost să asigurăm tinerilor și copiilor locuri adecvate pentru recreere în aer liber, în condiții de siguranță. Totodată, prin aceste reamenajări am vrut să contribuim la îmbunătățirea și regenerarea zonelor respective. Având în vedere reacțiile pozitive primite de la copii, părinți, profesori și autoritățile locale, vrem să continuăm și anul viitor. În funcție de bugetul pe care îl vom avea la dispoziție, ne dorim să extindem proiectul nostru în cât mai multe localități din județul Bihor”, a declarat Bogdan Hossu, directorul executiv al Fundației „Euroregiunea Bihor-Hajdú-Bihar”-Oradea.

Locurile de joacă reamenajate se găsesc, în Oradea, la Liceul Teologic Baptist „Emanuel”, Grădinița „Bethleem” şi Grădinița cu Program Normal Nr. 15, dar şi în orașul Aleșd, precum și în comunele Dobrești, Finiș, Ineu, Nojorid, Sâniob, Sîrbi și Vîrciorog.