Peste 60 de copii au participat, joi, la cea de a XII -a ediție a Cupei ,,Toamna Orădeană” la fotbal. Evenimentul a fost organizat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor, în parteneriat cu Liceul cu Program Sportiv „Bihorul” din Oradea și Asociația Județeană de Fotbal.

La competiția desfăşurată începând cu ora 10, la baza Liceului cu Program Sportiv ,,Bihorul”, au participat şase echipe de fotbal. Tinerii cu vârste cuprinse între 14 şi 18 de ani au făcut parte din echipele DGASPC BIHOR, DGASPC ARAD, Centrului de plasament ,,Arany János” din Berettyóújfalu, Fundației ,,Copii Dragostei” din Popești, Liceului Tehnologic nr. 1 Oradea  sau a Centrului Școlar pentru educație incluzivă ,,Orizont”.

Copiii așteaptă, de fiecare dată, cu emoție această competiție, ajunsă la cea de-a XII-a ediție. Este o modalitate de a-i ajuta să-și câștige încredere în ei, stima de sine, și să guste succesul, cel puțin al participării la acest eveniment. În plus, sunt specialiști (de exemplu, profesori de sport sau arbitri internaționali), care vin și, dacă observă anumite talente între participanți, îi invită să joace în echipe sau să desfășoare anumite activități de sine stătătoare”, a declarat Szarka Árpád, director al DGASPC Bihor.

 După o competiție descrisă de organizatori ca fiind ,,deschisă, plină de sportivitate și fair-play”, s-a stabilit şi clasamentul. Astfel, pe primul loc s-a clasat Centrul de Plasament ,,Arany János”, locul secund a aparţinut Centrului ,,Orizont”, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de Liceul Tehnologic Nr. 1 din Oradea.

Sunt impresionat de motivația copiilor şi îmi face plăcere să-i arbitrez pentru că știu să joace fotbal. Chiar dacă nu sunt profesioniști, își dau tot interesul pe teren, se bucură de competiție și simt jocul”, a spus Bogdan Bărar, arbitru la Asociația Județeană de Fotbal.

La final, toţi participanţii au fost răslătiţi pentru efort şi dăruire cu premiile oferite de organizatori, care au constat în cupe, medalii, diplome și mingi profesionale.