Pe platoul magazinului Crişul şi-au dat întâlnire duminică, încă de la orele dimineţii, 16 cicliști amatori, dornici să exploreze dealurile din jurul oraşului.

Traseul Oradea – Săldăbagiu de Munte – Paleu – Cetariu – Şişterea – Oradea a oferit participanţilor un peisaj de toamnă pitoresc. Malul lacului din Şiştera a reprezentat popasul ideal pentru a oferi minţii şi sufletului bicicliştilor o pauză bine meritată, unde să îşi adune puterile. Tura de relaxare pe două roţi a continuat cu urcarea spre Şuşturogi, pentru ca mai apoi traseul să străbată potecile bătătorite din pădure, până la destinaţia finală: Oradea.

60 de kilometri a numărat traseul parcurs, din care prima parte s-a desfăşurat pe asfalt, iar ultima porţiune off-road. ,,Tura aceasta a avut o dificultate mai scăzută faţă de precedentele, dar chiar şi aşa au existat suficiente zone antrenante pentru ciclişti. Feedback-ul a fost unul pozitiv, cei prezenţi bucurându-se de frumuseţea naturii şi relaxarea obţinută prin sport”, a declarat Sebastian Miklo, cel care organizează frecvent astfel de deplasări pe bicicleta.

Din pasiunea pentru pedalat şi respectul pentru natură s-a născut şi o pagină de Facebook, ,,Cu bicla prin Bihor”, care reprezintă puntea de comunicare pentru ,,oamenii pe două roţi” ai judeţului.