Tragi-comedia ,,Flori de mină” prezentată de actorii Teatrului Szigligeti a încheiat, joi seara, săptămâna evenimentelor culturale de la Marghita. La spectacol a fost prezent președintele Consiliului Județean Bihor.

Timp de o săptămână, din 15 până pe 22 octombrie, pe Valea Barcăului se desfășoară ,,Zilele Municipiului Marghita”. Organizatorii manifestării au gândit un program care să aducă atât prospețimea concertelor și trupelor de dans cât și eleganța serilor de teatru. Duminică, Trupa ,,Iosif Vulcan” a Teatrului Regina Maria a susținut piesa de comedie ,,În plină glorie”, iar luni, Kőnczei Árpád a organizat spectacolul ansamblului de dansuri Háromszék, o producţie de teatru de dans ,,Mundruc”. Marți, Teatrul Arcadia a pregătit spectacolul ,,Poveşti Populare Maghiare”, iar Filarmonica de Stat a prezentat un concert de muzică clasică. Pe scena Casei de Cultuă din Marghita a urcat, miercuri, Ansamblul Artistic Profesionist ,,Crişana”.

Președintele Consiliului Juderțean Bihor, prezent la spectacol

Dacă marți, la concertul Filarmonicii de Stat a fost prezent vicepreședintele Ioan Mang, joi seara, la spectacolul ,,Flori de mină” prezentat de actorii Teatrului Szigligeti, s-a aflat președintele Pásztor Sándor. ,,Mă bucur să văd public numeros, amator de cultură. Consiliul Județean Bihor va sprijini evenimentele culturale de acest gen. Vom încerca să aducem spectacolele teatrelor din Oradea și în Marghita”, a spus peședintele Consiliului Județean. De astăzi, evenimentele se mută în zona centrală a orașului, unde vor avea loc concerte. Duminică, de la ora 21, la Marghita vor concerta Cristi Minculescu și Iris.