Asociația Academica Pharmamedica Oradea implementează, începând cu luna septembrie, proiectul ,,Promovarea alimentației sănătoase în rândul elevilor”, sprijinit de Consiliul Județean Bihor prin Direcția Social Comunitară.

Proiectul are o perioadă de implementare de 2 luni, având ca scop promovarea alimentației sănătoase în rândul tinerilor. Obiectivele vizate prin acest program sunt instruirea populaţiei tinere în dobândirea unui stil de viață sănătos și conștientizarea recomandărilor privind o alimentație sănătoasă. Grupul ţintă este format din 300 de elevi din mediul rural, aparținând județului Bihor.

,,În perioada 15 septembrie – 15 noiembrie vor fi organizate campanii de informare și activități de evaluare şi certificare a competenţelor dobândite pe alte căi decât cele formale, toate acestea având rolul de a genera efecte pozitive pe termen lung pentru membrii grupul ţintă. Rezultatele proiectului contribuie la educarea tinerilor în ce privește consumul moderat, dar variat, de alimente şi preparate culinare”, a declarat managerul de proiect, conf.univ.dr. Pallag Annamaria.