În perioada 20 – 22 octombrie, la Beiuș va avea loc prima ediție a Târgului Toamnei. Pe platoul din fața Vânătorului de Munte se vor organiza spectacole artistice, un parc de joacă şi ateliere de meșteșuguri.

Cei ce, la sfârșitul săptămânii, vor alege Țara Beiușului ca destinație turistică nu vor regreta. Și aceasta pentru că autoritățile locale, Consiliul Județean și instituțiile subordinate vor organiza prima ediție Târgului de Toamnă. ,,Nu am gândit o sărbătoare a orașului, ci una prin care să promovăm artiștii locali. Nu sunt doar onorată și mândră să particip la un asemenea eveniment. Fără Consiliul Județean și agențiile implicate nu am fi reușit. Ne-am dorit de mult să avem un astfel de târg și, iată că acum se realizează”, a precizat Anca Banda, referent în cadrul Casei de Cultură din Beiuș. Zeci de meșteri populari își vor prezenta produsele și vor susține ateliere de creație. Pe platoul din fața Vânătorului de Munte din Beiuș vor fi instalate standuri cu produse tradiționale, locale. Dacă vineri, de la ora 12 este programat simpozionul ,,Posibilitățile de dezvoltare ale sistemului dual de învățământ”, de la ora 16, la Muzeul Municipal va avea loc Salonul de Toamnă al artiștilor plastici, dar și programul ,,Autori beiușeni și operele lor”. Sâmbătă, de la ora 10 se deschide Târgul Cămara cu de toate, iar de la ora 15 începe programul artistic. ,,Sper să facem o tradiție din acest Târg al Toamnei pentru că Beiușul are ce pune în valoare și noi suntem datori să facem acest lucru”, a spus Petru Mlendea, primarul din Beiuș.

Dezvoltare pe microregiuni

Conducerea Consiliuluiu Județean Bihor și-a propus să dezvolte județul pe microregiuni. După Marghita și Aleșd, Țara Beiușului va constitui punctul de atracție al finalului de săptămână. ,,Îi felicit că au înțeles importanța Beiușului pentru județul Bihor, că trebuie promovate cultura și tradițiile regiunii. Astfel de evenimente au impact asupra populației, iar noi avem datoria de a duce mai departe tradiții și vechi obiceiuri, ce încă se mai practică”, a spus Traian Bodea, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor. Prima ediție a Târgului de Toamnă se va încheia duminică, la Casa de Cultură unde, de la ora 17.30 este programată Nunta de Aur, felicitarea cuplurilor de aur din localitate, pentru ca de la ora 18, Filarmonica de Stat Oradea să susțină un concert extraordinar.