10 din proiectele de hotărâre supuse votului în plenul Consiliului Județean nu au întrunit numărul necesar pentru a produce efecte. Printre acestea se află bugetul de venituri și cheltuieli rectificat pentru SC Pază și Protecție Bihor, dar și schimbarea formei juridice a societății Parcuri Industriale Bihor.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea modificării formei juridice a societății Parcuri Industriale Bihor din societate cu răspundere limitată în societate pe acțiuni nu a întrunit numărul de voturi necesar pentru a fi validat. Acesta ar fi avut nevoie de 24 de voturi, însă în favoare au votat doar consilierii PSD – UDMR – ALDE, liberalii votând împotrivă. O situație asemănătoare s-a produs și în cazul punctul 11, proiect privind aprobarea bugetului rectificat de venituri și cheltuieli pe anul 2017 al SC Pază și Protecție Bihor SRL. Raportul a fost egal, 17 – 17, în condițiile în care, pentru a trece, proiectul avea nevoie de 18 voturi. Aleșii nu au căzut de acord nici la modificarea organigramei și a statului de funcții ale Teatrului Szigligeti și la însușirea inventarului pentru bunurile din domeniul privat, respectiv public al județului.

Proiecte retrase sau amânate

Pe ordinea de zi a ședinței de marți s-a aflat proiectul de hotărâre privind dezmembrarea unui teren de peste 17 mii de metri pătrați din strada Traian Blajovici, aflat în domeniul privat al județului și constituirea dreptului de superficie cu titlu oneros în favoarea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă. Și de această dată, consilierii PNL au votat împotrivă, astfel AJOFM nu va putea depune un proiect pentru accesarea fondurilor europene, cu scopul de a construi un centru de metodică, cercetare și formare profesională. Directorul agenției a făcut o scurtă prezentare a proiectului în ședința din data de 29 august. Printre proiectele care nu au întrunit voturile necesare s-a regăsit și cel privind acordarea titlului de administrare în favoarea Municipiului Oradea pentru un teren de 2.614 mp, situat pe strada Armatei Române. Au fost retrase proiectele privind constituirea dreptului de administrare în favoarea Municipiului Oradea asupra terenului perimetral clădirii Teatrului de Stat, respectiv cel privind constituirea dreptului de administrare în favoarea Centrului de Educație Incluzivă Orizont asupra imobilului în care funcționează Centrul Școlar de Educație Incluzivă Tileagd. Proiectul privind desemnarea comisiei de selecție a candidaților pentru funcțiile de membru al CA și aprobarea Scrisorii de Așteptări la SC Parcuri Industriale SA.