Din 15 octombrie până pe 22 ale lunii, municipiul Marghita va îmbrăca straiele de sărbătoare. Încă din primele zile ale festivităților prilejuite de sărbătoarea orașului, locuitorii de pe Valea Barcăului, şi cei din împrejurimi, au participat în număr mare la programe culturale sprijinite de Consiliul Județean.

Duminică seara, actorii Trupei ,,Iosif Vulcan” a Teatrului Regina Maria au susținut piesa de comedie ,,În plină glorie”, ce prezintă întâmplările pline de umor ale unei extravagante soprane. ,,În plină glorie” a pregătit publicului un show complet, care a îmbinat umorul cu muzica live și coregrafia. Nici prima zi din săptămână nu îi putea prinde pe locuitorii din Marghita acasă, întrucât Kőnczei Árpád a organizat cel mai recent spectacol al ansamblului de dansuri Háromszék, o producţie de teatru de dans ,,Mundruc”, în limba maghiară. Marţi a fost rândul celor mici să fie răsfăţaţi, pentru ei Teatrul Arcadia pregătind spectacolul ,,Poveşti Populare Maghiare”, care au împletit imaginarul şi specificul culturii maghiare într-o călătorie fantastică.

,,Toate evenimentele care au avut loc până acum s-au desfăşurat la superlativ. Drept dovadă, primele trei seri de spectacol au făcut ca sala Casei de Cultură din Marghita să devină neîncăpătoare pentru cele 1.200 de persoane prezente. Colaborarea cu autoritatea judeţeană, precum şi cu instituţiile subordonate, mi-a lăsat un gust plăcut. Oraganizarea şi interesul arătat au fost maxime”, a declarat Veronica Demeter, director al Casei de Cultură din Marghita.

Vicepreşedintele CJ Bihor, prezent la manifestări

Tot marţi, amatorii de muzică clasică au avut posibilitatea să asiste la concertul susţinut de Filarmonica de Stat Oradea, ,,Camerata Michael Haydn”. De la concert nu a lipsit nici Ioan Mang, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, care s-a arătat impresionat de frumuseţea sălii în care s-a desfăşurat evenimentul. ,,M-am bucurat să descopăr programul cultural şi artistic bogat care a fost pregătit pentru a serba municipiul Marghita. Vreau să vă asigur că veţi avea, ca şi până acum, tot sprijinul Consiliului Judeţean Bihor în tot ceea ce veţi face”, a precizat vicepreşedintele.

Programul va continua şi miercuri, cu un concert extraordinar de muzică populară, ,,Din Bihor până-n Banat”, oferit de Ansamblul Artistic Profesionist ,,Crişana”, specatcol ce va avea loc la ora 18, pe scena Casei de Cultură din Marghita.