Marți, 17 octombrie,  Asociațiile Caritas Eparhial Oradea și Caritas Catolica Oradea vă invită la evenimentul ,,Un Milion de Stele”, de la ora 18:00 în Piața Unirii. Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte Bihor finanţează acţiunea cu ocazia Zilei Internaționale pentru Eradicarea Sărăciei.

,,Scopul acestei acțiuni este de a oferi semne vizibile pentru o societate solidară și o lume dreaptă, de luptă împotriva sărăciei și a excluziunii sociale, și constă în iluminarea locurilor și clădirilor reprezentative din cât mai multe orașe și comunități cu ajutorul lumânărilor, și prin chemarea la solidaritate cu cei săraci”, a declarat Cristina Todorean, coordonatorul evenimentului.

În desfăşurarea evenimentului, la ora 18.00 s-a stabilit aprinderea lumânărilor în Piaţa Unirii din Oradea, iar ulterior vor avea loc câteva luări de cuvânt şi discursuri ale invitaţilor, urmate de momente artistice muzicale. Participanţii vor fi poftiţi la final să ia cu ei acasă lumânările aprinse, ca semn de solidaritate cu cei săraci, bolnavi şi marginalizaţi.

,,Un Milion de Stele” este un eveniment organizat în cadrul Proiectului „Ziua Internațională pentru Eradicarea Sărăciei”, finanțat de către Consiliul Județean prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte Bihor.