Joi, 19 octombrie, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor organizează, în parteneriat cu Liceul cu Program Sportiv ,,Bihorul”- Oradea și Asociația Județeană de Fotbal, Cupa ,,Toamna Orădeană”  la fotbal, ediția a XII-a.

Competiția se va desfășura la baza sportiva a Liceului cu Program Sportiv ,,Bihorul”- Oradea, pe strada Matei Basarab, nr. 4, începând  cu ora 10.00. La întrecerea sportiva vor participa 6 echipe de fotbal , formate din 60 de copii și tineri cu vârste cuprinse între 14 și 18 de ani.

Echipele concurente sunt Direcția Generală de asistență socială și protecția copilului Bihor, Direcția Generală de asistență socială și protecția copilului Arad, Centrul de plasament Arany Janos din Berettyóújfalu, Fundația Copiii Dragostei din Popești, Liceul Tehnologic nr. 1 din Oradea și Centrul Școlar pentru educație incluzivă Orizont din Oradea.

,,Turneul de fotbal, aflat la a XII-a ediție, are ca scop socializarea copiilor aflați în centrele de plasament cu alți tineri. Prin participarea la astfel de competiții, tinerii au posibilitatea să experimenteze regulile fair-play-ului, să deprindă noi abilități de conviețuire și relaționare în comunitate și să se bucure de gustul succesului, obținut prin dăruire, spirit de echipă și sportivitate”, a declarat Ștefan Goția, purtător de cuvânt DGASPC Bihor.