Miercuri, 11 octombrie, la sediul Instituţiei Prefectului Judeţului Bihor a avut loc o întrevedere, de la ora 12, între Ioan Mihaiu, prefectul judeţului Bihor, și Andrei М. Grinkevich, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Belarus în România.

,,Delegația județului Bihor a avut în componența sa pe domnul Ioan Mihaiu – prefectul judeţului Bihor, pe Preasfinţitul Părinte Sofronie Drincec – Episcop al Oradiei, pe domnul Pásztor Sándor – Preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor şi pe domnul Ilie Bolojan – primar al municipiului Oradea”, a precizat Cancelaria Prefectului judeţului Bihor, printr-un comunicat de presă.

Colaborarea româno – belorusă

Scopul vizitei de miercuri a Excelenţei Sale în judeţul Bihor a fost întărirea relațiilor de colaborare și comunicare cu reprezentanţii instituțiilor și autorităților publice din județ, precum și cu comunitatea locală. Astfel, s-a reiterat susținerea pentru colaborarea româno – belorusă în Bihor, care se poate materializa, după cum transmite Prefectura,  prin proiecte investiționale sau transfer de expertiză din care pot beneficia ambele comunități.

Membrii delegației ai județului au prezentat în cadrul vizitei avantajele competitive ale Bihorului din punct de vedere economic, turistic şi al deschiderii manifestate faţă de mediul de afaceri. De asemenea, au fost abordate teme legate de inițierea dezvoltării unor relații de colaborare în domeniul agricol, cum ar fi producția de utilaje agricole, precum și în domeniul cultural, educațional, ecumenic și turistic.

,,Ambele părţi au apreciat în sens pozitiv schimbul de informaţii din cadrul întrevederii, manifestând un interes crescut pentru o bună colaborare în continuare”, a mai transmis Cancelaria Prefectului judeţului Bihor.