Voluntarii au început chiar de a doua zi să pună în practică ceea ce au învățat, ghidați de către colegii din promoțiile anterioare. Proaspeții absolvenți au învățat care este importanța terapiei prin zâmbet a copiilor internați în spital, să relaționeze cu copiii, să modeleze baloane, să realizeze trucuri de magie și să se auto-machieze pentru a deveni clovn-doctor. De asemenea, voluntarii au dobândit cunoștințe și abilități de comunicare, socializare și muncă în echipă.

Rețetă cu ingrediente magice

Iată cum descrie unul dintre absolvenții promoției septembrie 2017, cursul organizat de Asociația Caritas Eparhial. „Oameni minunați, distracție, emoții, baloane colorate, responsabilitate, mult – mult optimism, magie din plin, nas roșu, 3 ouă bătute, 100 g de cașcaval, puțin ulei, machiaje haioase, priviri luminoase, multă dăruire,  unde-i rețeta de omletă? Exercițiu, mingi invizibile peste tot, un sac mare de praf magic, adică pentru fiecare câte unul și în final bucuria de a-i face pe cei din jur să zâmbească! Mulțumesc Caritas Eparhial Oradea”, a spus Jakab Kinga.

În prezent, numărul clovnilor-doctori activi a ajuns la 59 de persoane. În prima parte a anului 2017, clovnii au realizat 1.385 de ore de voluntariat. Clovnii-doctori îi vizitează pe micii pacienți internați în spitalul municipal din Oradea, de trei ori pe săptămână, în zilele de marți, joi și sâmbătă, socializând cu aceștia și aducându-le fericire pe chipuri.

Cursul este cofinanțat de Consiliul Județean Bihor prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte Bihor, în cadrul proiectului „Clovni Doctori Super Eroi”. Următorul program de formare va avea loc în luna februarie 2018.