Eugen Doga a susţinut concerte în toată lumea, devenind celebru după ce a semnat coloana sonoră pentru mai mult de 200 filme, printre care şi pelicula ,,Gingaşa şi tandra mea fiară”, considerată a patra capodoperă muzicală a secolului XX, sau filmul de animație ,,Maria Mirabela”. Concertul din sala Enescu – Bartók a Filarmonicii a fost o ocazie unică de a face cunoștință cu o selecție importantă din creația de o viață a maestrului. Domnia sa a participat activ, în calitate de solist la pian și muzicuță, după cum a precizat Vasile Foioca, directorul artistic al Filarmonicii de Stat.

Artişti şi solişti de seamă

La concertul aniversar ,,Eugen Doga 80” au participat mai mulți artiști și soliști din Republica Moldova, printre care dirijorul Mihail Agafiță, soprana Mariana Bulicanu, tenorul Dumitru Mîțu, baritonul Sergiu Pungă, naistul Vasile Iovu, Vitalie Advahov la acordeon și Nagy Kálmán la vioară. De pe scenă scenă nu a lipsit Cristina Scarlat, solista care, în 2014, a reprezentat Republica Moldova la Eurovision.

,,2017 a fost declarant în Republica Moldova anul Eugen Doga, cu ocazia aniversării de 80 de ani a maestrului. Concertul de marţi de la Filarmonică cred că a fost un succes, deoarece publicul a plecat mulţumit de bijuteria sentimentală şi artistică care i-a fost oferită. Ne-a făcut mare cinste să fim gazdele acestui eveniment”, a declarat pentru NewsBihor Meleg Vilmos, directorul filarmonicii.