Asociația Cărarea Vieții, prin acreditare de la Administrația Națională a Penitenciarelor, derulează, din 9 octombrie, proiectul social ,,Mentorarea, o prioritate în reeducare si reabilitare”. ,,Am hotărât ca în această toamnă, odată cu sosirea în România a președintelui Asociației Cărarea Vieții, să desfășurăm o nouă campanie de recrutare și echipare a voluntarilor și a mentorilor care vor participa la următorul program de mentorare, pilotat la Oradea”, a declarat Sorin Maier, vicepreședintele asociației.

După selectarea mentorilor vor exista două săptămâni de pregatire a acestora, prin sesiuni teoretice și practice. Partea aplicată se va desfășura în penitenciar, alături de voluntari cu experientă și profesori care vor preda diferite teme de interes social. ,,Activitățile noastre vor cuprinde două sesiuni de instruire a voluntarilor în vederea implicării lor în procesul de mentorare a deținuților, pentru a-i pregăti pentru perioda dificilă post detenție”, a completat Sorin Maier.

Sesiuni de instruire

În prima sesiune, între 9-13 octombrie, se va constitui o grupă de 30 de studenți de la secția de asistență socială a Universității Emanuel. În cea de a doua sesiune, desfăşurată între 16-20 octombrie, va fi instruită o echipă de 20 de voluntari, persoane care doresc să se implice în activitatea de consiliere a deținuților. Fiecare sesiune se va derula sub forma unor întâlniri. În prima parte, voluntarul va fi pregătit teoretic de către membrii fundaţiei, iar în a doua parte se va desfăşura activitatea practică, în Penitenciarul Oradea. Realizarea proiectului ,,Mentorarea, o prioritate în reeducare si reabilitare”, finanţat de DDIP Bihor, este necesară pentru a selecta şi forma noi voluntari care să lucreze cu deţinutii din Penitenciarul Oradea.