Un număr de 17 echipe a concurat la final de septembrie în cadrul concursurilor gastronomice cu tema ,,Pomana Porcului”. Participanţii s-au întrecut în pregătirea bunătăţilor, dar numai câţiva au reuşit să impresioneze. Astfel, cel mai bun cârnaţ a fost preparat de echipa Full Security din Săcueni, cel mai bun caltaboş a aparţinut echipei Hawks Bykers din Sălard, iar echipa din satul Carastelec din judeţul Sălaj a obţinut premiul pentru cel mai bun toroş.

,,Pe lângă întrecerile culinare, participanţii au concurat şi la alte categorii, cum ar fi ,,ştafeta”, unde s-a clasat pe prima poziţie echipa din Sânnicolau de Munte, şi aruncatul cizmei de cauciuc, la care echipa din Petreu şi-a demonstrat priceperea. Toate acestea au adus zâmbete şi voie bună în incinta Ştrandului Termal pe toată perioada desfăşurării evenimentului”, a declarat Fekete Ecaterina, organizatorul principal.

Mirosul cârnaţilor şi al caltaboşului au fost completate de câteva momente artistice. Dansurile populare maghiare redate în cel mai autentic mod de trupele din Săcueni, Petreu şi Tămăşeu au incins scena, iar Corurile din Săcueni nu au făcut decât să întregească atmosfera de sărbătoare.

,,Ne bucurăm nespus că am putut să organizăm acest eveniment deoarece oamenii s-au simţit minunat, mâncarea a fost delicioasă, iar artiştii de pe scenă au furat toate privirile. Suntem recunoscători Consiliului Judeţean şi tuturor celor care ne-au sprijinit, şi sper să revenim şi cu alte evenimente reuşite”, a precizat Fekete Ecaterina.