După ce membrii PNL au contestat în instanţă legalitatea alegerilor care au adus coaliţia UDMR – PSD – ALDE la masa prezidiului Consiliului Judeţean, Curtea de Apel Timişoara a decis printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă că alegerile nu vor fi reluate, iar conducerea instituţiei rămâne aceeaşi. ,,Ne bucurăm că în sfârşit s-a făcut dreptate. O instanţă formată din trei judecători a decis că alegerile au fost legale. Cosiderăm că securea războiului ar trebui să fie îngropată, în aşa fel încât să nu mai transformăm Consiliul Judeţean în circ politic”, a declarat Traian Bodea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

Se renunță la proces?

Consiliul Judeţean a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă din Sala Mare a instituţiei, că doreşte să retragă procesul intentat Partidului Naţional Liberal. ,,Prin această propunere pe care o vom supune marţi consilierilor judeţeni în şedinţa extraordinară, dorim să intrăm în normalitate”, a declarat Pásztor Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean. Mai mult decât atât, Pásztor s-a arătat reconciliant şi deschis dialogului cu conducerea liberală, în timp ce Bodea a transmis că ,,opoziţia este aşteptată cu propuneri de proiecte, şi nu cu blocări de proiecte”.

Ioan Mang, lider al instituţiei judeţene, şi în acelaşi timp preşedinte al Partidului Social Democrat, a ţinut să precizeze că nicăieri nu s-a mai întâmplat până acum ca o conducere judeţeană să fie contestată în instanţa. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean le-a transmis liberalilor că ,,trebuie să înţeleagă că au pierdut alegerile în Consiliul Judeţean Bihor”. De asemenea, Mang a declarat în conferința de presă că ,,deoarece s-au încheiat şi aceste probleme, voi explica pe larg pe blogul meu personal de ce eram aproape convinşi că, într-un stat în care justiţia funcţionează, nu aveam cum să pierdem acest proces”.

Pe lângă faptul ca liberalii au pierdut recursul la Timişoara, aceştia sunt obligaţi de către instanţă să le plătească şi cheltuieli de judecată lui Ioan Mang şi Traian Bodea, în valoare de 5.000, respectiv 3.075 de lei. Preşedintele Pásztor nu a solicitat nici un fel de despăgubire deoarece a ales să se reprezinte singur la proces, neconsiderând că are nevoie de un avocat.