De 14 ani, evenimentul muzical ,,Cântă Pădurea” reușește să stârnească interesul a mii, poate zeci de mii de melomani în mai multe regiuni din Ungaria. Succesul pe care l-a înregistrat, i-a determinat pe organizatori să pună în scenă un spectacol similar, cu orchestre, instrumentiști și soliști de excepție, în regiunea Crișurilor, care cuprinde județul Bihor. Deși a pornit ușor timid anul trecut, ediția din acest an a beneficiat de sprijinul Consiliului Județean. ,,Mă bucur să văd copii și adulți. Ne ajută și vremea, cred că se prefigurează un succes. Este pentru prima oară când ne implicam ca parteneri în acest proiect și cred că vom reuși să implementăm astfel de evenimente și în alte județe ale țării”, a spus Pásztor Sándor, președintele Consiliului Județean Bihor.

Pădurea fermecată

Ca și anul trecut, organizatorii au ales ca locație pădurea din cantonul silvic Băile 1 Mai. Copii au avut la dispoziție jocuri tematice, iar adulții un program artistic de excepție. Pădurea s-a transformat într-o uriașă scenă pe care au evoluat grupul de suflători ai Filarmonicii de Stat Oradea și coruri profesioniste. Vocile de excepție și acustica perfectă au transformat pădurea într-una fermecată. ,,Dacă mă uit împrejur, realizez că suntem într-un loc perfect. Nu există o locație mai bună pentru liniștea sufletească decât pădurea din Baile 1 Mai”, a precizat Ugron Ákos, secretar de stat adjunct în Ministerul Agriculturii din Ungaria.

În cadrul evenimentului ,,Cântă Pădurea” au fost programate și plimbări tematice, în urma cărora vizitatorii au aflat informații despre plantele protejate care se găsesc în arealul cantonului.