Administraţia judeţeană intenţionează să valorifice terenurile neutilizate din preajma Aeroportului, mai exact să dezvolte o zonă pentru activităţi logistice şi industriale, precum şi o zonă de servicii în cele aproximativ 40 de hectare de teren deţinute în prezent de Aeroport şi nefolosite de nimeni. Prin proiectul ,,Bihor Airport City” ar urma ca 6 hectare din suprafaţă să fie destinate activităţilor de logistică şi transport, iar alte 43 de hectare de teren să fie folosite pentru dezvoltare unei zone industriale.

,,Zona este ideală pentru investiții pentru că are acces direct la Drumul Național 79. De altfel, compania Parcuri Industriale Bihor este contactată permanent de investitori străini și români care sunt interesați de oportunitățile de investiții din zona menționată și din parcurile industriale din Tileagd și Săcueni aflate în administrarea societății”, a declarat Adrian Şimon, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Bihor.

Model de succes în Europa

Conceptul de Airport City funcționează cu succes şi în alte orașe din Europa, și se referă la extinderea serviciilor oferite de un aeroport pentru a se genera venituri suplimentare. „Considerăm că dezvoltarea unor zone pentru activități logistice, industriale și de servicii în cadrul Aeroportului Internațional din Oradea va contribui foarte mult la dezvoltarea economică a Aeroportului în sine, dar și a județului Bihor. În plus, vor fi create locuri de muncă noi, iar județul nostru va deveni mult mai atractiv din punct de vedere economic”, a declarat Pásztor Sándor, președintele Consiliului Județean Bihor.

În perioada următoare administrația județului va realiza un Master Plan care va cuprinde toate direcțiile de dezvoltare a Aeroportului Internațional Oradea, astfel încât acesta să devină un centru economic. Vă reamintim că anul acesta în luna iulie a fost semnat contractul pentru amenajarea unui nou terminal la Aeroportul Internațional Oradea în valoare de aproape 22 de milioane de lei, iar termenul maxim pentru finalizarea lucrărilor este 12 luni de la semnarea contractului.