Evenimentul OSOI Climbing Fest este un festival de escaladă, care oferă oportunitatea celor ce iubesc muntele și stânca să se întâlnească într-un cadru specific. Ultimul weekend din septembrie îi aşteaptă la poalele muntelui atât pe sportivii de performanță, cât şi pe novici în ale escaladei, întrucât există trasee adecvate pentru toată lumea.

,,Zona este deja pregătită. Au fost echipate 30 de trasee, dintre care 18 sunt mai ușoare, restul fiind echipate în grotă și sunt dedicate cățărătorilor de top. Organizatorii s-au gândit și la copiii care îndrăgesc escalada. Pentru ei au fost amenajate trasee cu un grad de dificultate redus”, a declarat Răzvan Dumbravă, managerul de proiect al Agenției de Management al Destinației Bihor.

Program atractiv

Pe lângă escaladă, pe parcursul celor 3 zile de festival vor fi organizate și alte activități. Copiilor şi începătorilor le sunt pregătite atelierele de escaladă, iar restul se pot bucura de proiecții de film, seri la foc cu ceaun și chitară, vizitarea Peșterii Osoi, şi au posibilitatea de a participa la o tombolă cu premii atractive. Clubul de Speologie Cristal Oradea va organiza ture de vizitare a Peșterii Osoi, iar echipamentul complet va fi oferit de Aventura Trekking. Primăria Vârciorog sprijină evenimentul, oferind participanților gustări cu produse locale pe parcursul evenimentului, iar Composesoratul Măgura Vârciorog va delecta participații cu mâncare la ceaun făcută după rețete din regiune. Nu va lipsi nici zona de relaxare, amenajată cu sprijinul MinorSwing, Asociației pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune și Four Seasons Resort – Vârtop, care au oferit ,,puf-beanbags” – uri, astfel încât timpul petrecut în natură să fie cât mai plăcut.

,,Agenția de Management al Destinației Bihor s-a implicat în organizarea acestui eveniment, luând în considerare faptul că turismul de aventură în destinația Pădurea Craiului are un potențial mare de dezvoltare, zona rămânând atractivă în viitor pentru mulți practicanți de escaladă. Astfel, considerăm foarte importantă dezvoltarea de evenimente în cât mai multe destinații turistice din Bihor, multe dintre ele fiind aproape necunoscute”, a precizat Răzvan Dumbravă.

Eveniment naţional

Până acum au confirmat participarea peste 90 de cățărători din mai multe orașe ale țării. Pentru primii 100 de participanți care se înscriu pentru escaladă în cadrul festivalului sunt garantate kituri de festival. Dacă doriți să participați la OSOI Climbing Fest 2017, organizatorii vă adresează rugămintea de a completa formularul de înscriere, pe care îl găsiți pe pagina Climb in Bihor (www.facebook.com/climbinbihor), sau pe pagina de Facebook a evenimentulului.

Organizatorii OSOI Climbing Fest sunt Agenția de Management al Destinației Bihor, Asociația de Escalada CRUX Oradea, Clubul de Speologie CRISTAL Oradea, Centrul pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă Bihor, festivalul fiind parte a proiectului ,,Pădurea Craiului – un loc mai bun de vizitat, un loc mai bun în care să trăiești”.