Placintă bulgărească, şniţel vienez, ştrudel cu mere şi pizza, acestea au fost doar câteva din preparatele culinare pe care elevii centrului (CSEI 1), le-au pregătit alături de cadrele didactice, totul într-un concurs culinar şi educativ.

“Cum poate fi descrisă mai bine ziua de 9 mai decât prin unitate, înţelegere şi colaborare? Noi am dorit să transpunem acest lucru prin gastronomie, aşa că ne-am pregătit cu mai multe bunătăţi care să vă răsfeţe papile gustative. Vă invităm să ne fiţi alături în plimbarea culinară prin ţările Europei”, a precizat Pantazi Teodora, directoarea Centrului Școlar de Educație Incluzivă nr. 1.

La concurs au participat elevii din clasele VI-X, supravegheaţi de juriul format din reprezentanţi ai mediului privat, sportiv şi administrativ. Micii chefi au impresionat juriul prin originalitate, gust şi aspect, astfel că premiul I a fost câştigat de reprezentanţii Spaniei care au pregătit un sandwich cald cu mozzarella şi prosciutto, locul II i-a revenit Greciei, acolo unde elevii clasei a VII-a au pregătit aperitive cu brânză şi verdeţă, iar locul III a fost adjudecat de Italia. Un premiu pentru originalitate a fost acordat elevilor clasei a VI-a care au impresionat cu o salată bulgărească.

Finalul activităţii s-a încheiat cu plantarea a doi copaci, numiţi simbolic copacii prieteniei europeni.