În perioada următoare vor începe demersurile pentru realizarea documentaţiei de introducere a utilităţilor pe terenul de 5 hectare

pus la dispoziție de orașul Săcueni. Totodată, Societatea Parcuri Industriale Bihor va trebui să demareze procedura de obţinere a titlului de parc industrial pentru această suprafaţă de teren. “În decembrie 2016 a fost obţinut titlul de parc industrial pentru o suprafaţă de 9,3 hectare din comuna Tileagd. În prezent se lucrează la întocmirea documentaţiei tehnice pentru introducerea utilităţilor astfel încât până la sfârşitul anului 2018 lucrările să fie finalizate”, ne-a spus Delia Ungur, directorul SC Parcuri Industriale Bihor SRL.

 

Priorități

O altă prioritate a societății este dezvoltarea şcolilor profesionale în sistem dual în apropierea parcurilor industriale. În acest sens au fost identificate trei locaţii: Cadea, Aleşd şi Beiuş. Aceste unităţi de învăţământ dispun de infrastructura necesară însă este nevoie de lucrări de renovare a clădirilor. Administratorul parcurilor industriale din judeţ doreşte să coreleze formarea profesională a tinerilor cu profilul de activitate al marilor angajatori din aceste zone. Tot în această perioadă, Parcuri Industriale Bihor SRL are în vedere indetificarea de alte locaţii din judeţ unde există suprafeţe mai mari de 5 hectare de teren disponibile pentru investiţii pentru a dezvolta mai multe parcuri industriale.